Međunarodni sajam turizma, tradicije, enogastronomije, proizvoda, usluga i događanja ruralnih područja

Dan. 3 i 4. događanja

U dva dana Eko Etno Tour- a, atraktivna događanja oduševila posjetitelje

Nakon dobro organizirane i uspješne prezentacije Hrvatska u očima putnika- turista, na Eko etno Tour- u 2013,  koji se od 24. do 27. travnja održao u Boćarskom domu, uslijedilo je niz atraktivnih prezentacija i bogate hrvatske gastro ponude i kulturne baštine.

Atelje okusa svijeta u čaši u eko etno Blaževoj kuhinji na poseban je način posjetiteljima približio ljepotu okusa vina i hrvatske autohtone kuhinje, uz glazbu i mini modnu reviju dizajnerice Ivančice Pahorić. Posjetitelji su kušali na licu mjesta priređenu hranu koja je u rukama iskusnih vinara sljubljena s poznatim hrvatskim vinima. Poseban interes izazvao je Cake Show by Kristijan Kodrić, gdje je predsjednik Udruge hrvatskih slastičara iz pomoć djece koja su sa roditeljima došla posjetiti sajam oslikao i suncokretima ukrasio domaće, zdrave i ukusne torte. Upravo su te torte dio projekta Sretna hrana koju je Kristijan Kodrić osmislio i promovirao na svoj „slatki“ način.

Kada su Boćarskim domom zapjevali i zaplesali članovi KUD-a Zipka iz Kumrovca te na poseban način posjetiteljima uprizorili zagorsku svadbu inspiriranu na starim hrvatskim običajima Eko Etno Tour dobio je poseban zagorski autentični štih. Nakon nastupa KUD –a Vidovec i mažoretkinja Samobora – predstavnica Zagrebačke županije, uslijedio je poseban event: Izložba prošeka Reci CMOK prošeku – hrvatske torte, liga prvaka – Reci mljac hrvatskim tortama… Bilo je to specifično i atraktivno sljubljivanje hrvatskih torti, prošeka i vina uz ugodno druženje.

 01 02 03 04 05 06 0708

 

Foto: G.I. TEPEŠ

Print Friendly, PDF & Email