Dan 2. događanja
Drugi dan sajma obilježilo niz zanimljivih događanja – Eko Etno Tour
Sajam Eko Etno Tour koji se do 27. travnja, održava u Boćarskom domu, drugi je dan zabilježio niz zanimljivih i za razvoj ruralnog turizma važnih događanja. Veliki interes medija i sudionika zasigurno je bio za tematski važnu sjednicu zajednice ruralnog turizma koju je organizirala Hrvatska gospodarska komora. Potom je uslijedila Konferencija „Gastronomski turizma u Hrvatskoj“. Konferenciju su priredili UHPA, HF Eko Etno Grupa d.o.o., Eko Etno Travel i Klub članova „Selo“ uz nazočnost predstavnika hrvatskih turističkih i gastronomskih institucija te gostiju iz susjednih država. Ovakvi su skupovi bitno susretište svih gospodarstvenih, ruralnih i turističkih organizacija s ciljem povezivanja i poboljšanja kvaliteta usluga u ruralnom turizmu kao i razvoja ove važne i za hrvatsku državu sve više bitne turističke ponude.
Nakon radnog dijela, uslijedilo je niz zanimljivih prezentacija vina i hrane, kao što su krpice sa zeljem – kulinarski nastup Branka Ognjenovića. Ovaj je vrsni kuhar u mnogobrojnim posjetiteljima probudio okuse djetinjstva te promocija Dubrovačko-neretvanske županije koja je svojim Linđom i uprizorenjem tradicionalne dubrovačke svadbe, u veselom i mirisnom tonu završila drugi dan sajma.
Ulaz za posjetitelje je slobodan.
Foto: G.I. TEPEŠ